Nincs csoki

Nem kapnak jutalmat az APEH-nél és a VPOP-nál

Nem kaptak jutalmat a vámosok és az adóhatóság munkatársai sem, pedig teljesítették a bevételi tervet. Az államtitkár szerint azért, mert tartani kell az államháztartási hiányt.

2010.09.16 18:10MR1- Kossuth

Az APEH-munkatársak szakszervezete ismét a miniszterhez fordul az ügyben.

Az úgynevezett mozgóbért negyedévente kapná hétezer VPOP-s és 16 ezer adóhatósági dolgozó, ha teljesítik a miniszter által előre meghatározott bevételi tervet. Holecz Gábor, a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezetének elnöke azt mondja: a tervet teljesítették, a második félév után azonban már nem kaptak pénzt. Az adópolitikáért felelős államtitkártól kapott levél szerint azért, mert az IMF-szerződés miatt tartani kell az államháztartási hiányt.

Hasonló a helyzet az APEH-nél is. Mihalkó Péter, az Adóhatósági Dolgozók Érdekképviseletének vezetője azt mondja: a miniszter a harmadik negyedévre nem is határozott meg tervet. Így lehet, hogy a munkavállalók egyáltalán nem kapnak majd úgynevezett mozgóbért.

Az érdekképviseleti vezető azt mondja: újra megkeresik Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert: legalább üljön le velünk és mondja meg, hogy lesz-e pénz vagy sem.

A mozgóbér és a jutalom kifizetéséért nem először küzdenek az érintettek. Tavaly nyáron már a sztrájk is szóba került. Idén márciusban pedig az APEH-dolgozók a Pénzügyminisztérium előtt tüntettek. A nemzetgazdasági minisztérium a Krónika megkeresésére egyelőre nem reagált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.