Utoljára adómentes a tanévkezdés

Júliustól lehet felhasználni az iskolakezdési támogatást

Júliustól lehet felhasználni a munkáltatók által nyújtható iskolakezdési támogatást; az összeg a minimálbér 30 százalékáig lehet adómentes, idén ez 21 ezer 450 forint gyerekenként - írja a Napi Gazdaság.

2009.08.05 09:42Napi Gazdaság

A támogatást mindkét szülő megkaphatja, egy gyerek iskoláztatására így akár 42,9 ezer forint is fordítható. Jövőre ez a típusú természetbeni juttatás is adózik, jóllehet nem a normál, hanem a kedvezményes, 25 százalékos mértékkel. Mivel az iskolakezdési támogatás egyszeri juttatás, ezért csak a jövő év második felében lehet következtetni arra, hogyan változnak majd e téren a munkáltatói szokások - írja a lap.

Összességében az iskolakezdési támogatás stabil, de nem a legnagyobb súlyú juttatás, több munkáltató nem is teszi bele a cafeteriakeretbe - már csak azért sem, mert különben hátrányba kerülnének azok az alkalmazottak, akiknek nincs iskolás korú gyerekük, hiszen ők csak szűkebb juttatási körből választhatnának.

Az iskolakezdési támogatás adható utalvány formájában, de a munkáltató elfogadhatja a nevére kiállított számlát is. A teljes összeg, amelyet a munkáltatók adnak évente, így nem becsülhető meg. A Sodexo Pass-ügyfelek húsz százaléka ad iskolakezdési utalványt, az esetek túlnyomó többségében a maximális keretet kihasználva - tudtuk meg a társaságtól -, vagyis messze nem annyira elterjedt a használata, mint az egyéb utalványoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.