A négy százalékos társasági különadó megszűnik

2010-től a munkavállalók 91 százaléka az alsó kulcs szerint adózik

2010-ben az 5 százalékos járulékcsökkentés 300 milliárd forinttal, a tételes egészségügyi hozzájárulás megszüntetése 60 milliárddal, a társasági adó változtatása 50 milliárddal, összesen tehát 400 milliárd forinttal csökkenti a vállalkozások adóterheit.

2009.06.09 15:26MTI

A kormány első 50 napja az egyensúly és bizalomteremtés jegyében telt el, s a növekedés érdekében megvalósuló élőmunka tehercsökkentés nyomán 2010-ben a munkavállalók 91 százaléka, 5 millió forintos határig az alsó, 17 százalékos szja-kulcs szerint fog adózni - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) keddi rendezvényén Budapesten.

A jövő évi adóváltozások nyomán a négy százalékos társasági különadó megszűnik, ugyanakkor a 19 százalékra emelkedő társasági adóban érvényesíteni lehet beruházási, fejlesztési kedvezményeket - jelentette ki Bajnai Gordon. A miniszterelnök közölte: 2010-ben az 5 százalékos járulékcsökkentés 300 milliárd forinttal, a tételes egészségügyi hozzájárulás megszüntetése 60 milliárddal, a társasági adó változtatása 50 milliárddal, összesen tehát 400 milliárd forinttal csökkenti a vállalkozások adóterheit.

Futó Péter elnök bejelentette, hogy az MGYOSZ egymillió forinttal támogatja a kormány múlt héten létrehozott krízis alapját, amely a leginkább rászorult családokat segíti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.