Megüthetik a bokájukat azok az adószakértők

Az APEH visszavághat az adószakértőknek

Megüthetik a bokájukat azok az adószakértők és ügyvédek, akik vagyonosodási vizsgálatok alanyait képviselték az APEH ellen. A piacon keringő hírek szerint az idén ezeket a szakembereket is meglátogatja az adóhatóság. Az APEH cáfolja ezt a hírt, többen mégis attól tartanak: a hivatal célzottan indít majd eljárásokat a szakemberek ellen.

2008.02.02 08:43Magyar Nemzet

Nem elképzelhetetlen, hogy az adóhatóság úgy gondolkodik: amíg az adószakértő a saját ügyével foglalkozik, addig sem képvisel másokat. Tavaly 15 ezer vagyonosodási eljárást folytatott az APEH, várhatóan idén is hasonló lesz ezek száma. Kérdés, hogy kik lesznek a célkeresztben. Amíg a nagyok akár offshore cég alapításával is kivonhatják vagyonuk egy részét a hivatal látóköréből, addig a kicsik sokszor a jogszerűen szerzett jövedelmükkel sem tudnak elszámolni.

Az APEH február 20-án közli, kiket és milyen szempontok alapján vizsgál az idén. Célkeresztbe kerülhetnek az ügyvédek Megüthetik a bokájukat azok az adószakértők és ügyvédek, akik vagyonosodási vizsgálatok alanyait képviselték az APEH ellen. A piacon keringő hírek szerint az idén ezeket a szakembereket is meglátogatja az adóhatóság.

Miközben szaporodik az APEH-vizsgálatok száma, az élelmesebbek offshore cégekbe menekíthetik a vagyont. Szakmai berkekben szárnyra kapott értesülés szerint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) az idén azoknak az ügyvédeknek és adószakértőknek a vagyonszerzését is ellenőrzi majd, akik tavaly az adóhatóság által lefolytatott vagyonosodási vizsgálatokban ellátták az ügyfelek képviseletét.

Az APEH cáfolja ezt a hírt, többen mégis attól tartanak: a hivatal célzottan indít majd eljárásokat a szakemberek ellen. Nem elképzelhetetlen, hogy az adóhatóság úgy gondolkodik: amíg az adószakértő a saját ügyével foglalkozik, addig sem képvisel másokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.