Bűnügy

Négymilliárdos áfacsalás gyanúsítottjait tartóztatták le Pécsen

Összehangoltan működött a bűnszervezet.

2019.10.03 15:46MTI

Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalások gyanúsítottjait tartóztatták le csütörtökön Pécsen, csaknem négymilliárd forintnyi áfa jogosulatlan visszaigénylése miatt - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

A nyomozás adatai szerint az összehangoltan működő bűnszervezet az általános forgalmi adó jogosulatlan visszaigénylésével - az adóhatóság megtévesztésével, valótlan nyilatkozatokkal, rendszeres haszonszerzésre törekedve - 3,9 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

A közleményben azt írták: a bűnszervezet 2017-2019-ben csaknem 18 milliárd forint értékben szerzett be mobiltelefonokat külföldről a nemzetközi szabályok előírásainak megfelelő nettó áron. A készülékek egy baranyai gazdasági társasághoz kerültek, ám beszerzésük nem e cég nevében történt, hanem erre köztes társaságokat használtak fel, az adófizetési kötelezettséget kijátszva.

A Pécsi Járásbíróság hat férfi letartóztatását rendelte el egy hónapra különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és hamis magánokirat folytatólagosan elkövetett felhasználása miatt, ők a bűncselekményben részt vevő cégek ügyvezetői, illetve alkalmazottjai.

A cselekményeket közülük hárman társtettesként, hárman bűnsegédként követték el - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.