Bűnügy

Kirabolta, majd hazakísérte idős áldozatát

A rendőrök a férfit pár nappal később egy józsefvárosi internetkávézó előtt fogták el.

2019.10.02 09:50ma.hu

Egy férfi 2019. szeptember 20-án este Újpest-központ metróaluljárónál követett egy idős asszonyt, egészen a villamosig. Amikor a nő leszállt a villamosról a férfi tovább követte, majd az Erkel Gyula utcában hátulról meglökte az asszonyt, aki elesett és elejtette a táskáját. A férfi felkapta a táskát és elszaladt, majd pár perccel később visszament, felsegítette a földről az idős asszonyt és hazakísérte. A nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az újpesti rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították az elkövetőt, a 36 éves budapesti H. Gábort, és 2019. szeptember 27-én elfogatóparancsot adtak ki ellene. H. Gábort egy nappal később, szeptember 28-án 2 órakor a Készenléti Rendőrség járőrei fogták el egy VIII. kerületi internetkávézónál, ahol a férfi az ablakot ütötte azért, mert alkoholos befolyásoltsága miatt nem akarták beengedni a kávézóba. Ekkor hívta az alkalmazott a rendőröket.

A rendőrök a férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették és rablás, valamint testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az újpesti nyomozók előterjesztést tettek H. Gábor letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. szeptember 30-án elrendelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.