NAV

1,2 tonnányi gyanús húst találtak egy teherautóban Békés megyében

A rakomány átvizsgálásakor már első ránézésre látható volt, hogy a szállítás körülményei nem felelnek meg az előírt szabályoknak.

2019.04.29 15:26ma.hu

A pénzügyőrök Békés megye egyik félreeső útján ellenőrizték azt a mintegy 3 tonnás, különféle hústermékkel megrakott teherautót, melynek sofőrje az áru eredetét nem tudta igazolni.

A rakomány átvizsgálásakor már első ránézésre látható volt, hogy a szállítás körülményei nem felelnek meg az előírt szabályoknak. A hústermékek nagy részét a raktér padlójára dobálták, melyeken szintén húsokkal megrakott ládák voltak - írja Facebook-oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A vizsgálaton a pénzügyőrök nem találták a szállítmány nyomát az EKÁER-rendszerben, a sofőr pedig semmilyen okmányt, bizonylatot nem tudott bemutatni az áruról, még a szállítmány tulajdonosát sem akarta megnevezni.

Ez azonban nem hátráltatta az ellenőrzést, mert a NAV adatbázisaiból gyorsan kiderült, hogy melyik húsfeldolgozót üzemeltető vállalkozóé a szállítmány, sőt még az is, hogy a sofőr bejelentés nélkül, feketén dolgozott.

A pénzügyőrök az igazolatlan eredetű szállítmányról értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a szállított 1,2 tonna különféle húskészítményből 800 kilogramm azonnali megsemmisítése mellett döntöttek.

A hiányosságok és a be nem jelentett alkalmazott miatt akár egymillió forint pénzbírságra is számíthat a vállalkozó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.