NAV-ellenőrzés

40 deka kokót találtak egy brazil hölgy testüregében a Ferihegyen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy brazil hölgy testüregében több mint 400 gramm kokaint találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

2019.04.25 10:07ma.hu

Az utas Sao Pauloból, Zürichen keresztül érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/A termináljára, ahol a zöld folyosón keresztül jelentkezett vámvizsgálatra. A pénzügyőrök igazoltatták, majd teljes áruvizsgálatot végeztek az utas csomagjain és ruházatán. Ugyan a ruházat átvizsgálása során kábítószer gyanús anyagot nem találtak, de az utas viselkedése alapján felmerült a pénzügyőrökben a gyanú, hogy a testében rejthette el a kábítószert.

A pénzügyőrök az utassal együtt elindultak a Semmelweis Egyetemre, ahol a CT vizsgálat kimutatta, hogy kb. 10-11 db idegen test található az utas testüregének alsó részében. Végül 13 db, összesen 409,3 gramm súlyú gumióvszerbe csomagolt zselészerű anyag távozott az utas testéből. A zselészerű anyagot megvizsgálták kábítószer teszttel is, ami kimutatta, hogy kokain lapult a hölgy testében rejtegetett csomagokban.

A kábítószer feketepiaci értéke 8.186.000,- Ft is lehet.

A hölgy ellen a pénzügyőrök feljelentést tettek a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozóinál kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - tájékoztatta a ma.hu-t a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője.

(Címlapképünk illusztráció)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.