Kényszerítőeszközök

Több tízmilliót költött pisztolyokra és paprikaspray-re a NAV

Az eszközök a pénzügyőrökhöz és a pénzügyi nyomozókhoz kerülnek.

2018.12.14 08:18ma.hu

Negyvenötmillió forintot költött az adóhatóság szolgálati maroklőfegyverekre és kényszerítőeszközökre, az összegből a szervezet nemrégiben 248 pisztolyt, különféle fegyveralkatrészeket és kétszáz paprikaspray-t szerzett be. Az eszközök a pénzügyőrökhöz és a pénzügyi nyomozókhoz kerülnek - írja a Magyar Idők.

A NAV 248 darab Heckler & Koch P30 V3 jelzésű maroklőfegyvert vett. A hatóság a legalacsonyabb árat megadó cégtől vásárolta meg a pisztolyokat, mégpedig darabonként 180 ezer forintért.

Az összeg fejében minden fegyverhez jár két tár, valamint tisztítóvessző-készlet, tárazást segítő eszköz, szivacsos műanyag tárolódoboz, néhány markolatpanel és magyar nyelvű kezelési útmutató.

Ezek mellett fegyveralkatrészek és kényszerítőeszközök is szerepeltek a NAV beszerzési listáján. Így például pisztolyokhoz való helyretoló rudat és rugót, tárfenéklemezt, kakas-könyökrugót és elsütőbillentyű-tűt is vett a hatóság.

Itt is a legkisebb ajánlat győzött, a NAV összesen 130 ezer forintot fizetett az alkatrészekért. Nagyjából egymilliós ellenértéket határoztak meg a harmadik tételnél. Ez kétszáz darab paprikaspray-ből állt, a szállítónak ugyanakkor olyan tartóról, csipeszről is gondoskodnia kellett, amellyel a spray-t az övükre erősíthetik a NAV-osok.

A NAV több olyan bűncselekménytípus feltárását is feladatul kapta, amelyeknél könnyen megeshet, hogy mindenre elszánt és ennek megfelelően felszerelt személyek, csoportok ellen kell fellépni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.