Netnemzet

Deutsch: 13-15 milliárd forintot jelent a polgároknak az internet áfájának csökkentése

A javaslat szerint 2017 januárjától a jelenlegi 27-ről 18 százalékra csökkenne az internet-használat általános forgalmi adója.

2016.04.16 11:29MTI

Az internethasználat áfájának csökkentése 13-15 milliárdos megtakarítást jelent a polgároknak - közölte szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

A jövő évi adótörvények részeként kerül a parlament elé a javaslat, amely 2017 januárjától a jelenlegi 27-ről 18 százalékra csökkenti az internet-használat általános forgalmi adóját - mondta a politikus. Emlékeztetett arra: korábban a kormányoldal mellett az ellenzék is támogatásáról biztosította az elképzelést.

Deutsch Tamás megemlítette: amikor az internetet nem használókat arról kérdezik miért nem használják ezt a szolgáltatást, a második-harmadik helyen az árat jelölik meg, az áfacsökkentéssel évente legalább egyhavi díjat takarítanak meg az előfizetők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.