NAV

A vámkezelés több mint 90 százaléka elektronikusan történik

A vám-világszervezet 1953. január 26-án tartotta első ülését, 1983-ban döntöttek arról, hogy ez a nap lesz a nemzetközi vámnap, a világszervezetnek 180 ország a tagja.

2016.01.26 10:11MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Magyarországon a vámkezelés több mint 90 százaléka elektronikusan történik, az ország nincs lemaradva a világ többi vámszervezetétől - mondta Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője kedden a nemzetközi vámnapon az M1 aktuális csatornán.

A szóvivő hangsúlyozta: a NAV arra törekszik, hogy az ügyfelek minél több ügyet tudjanak a vámeljárásban is elektronikusan intézni.

Hozzátette: ez összhangban van a kormányzat elvárásával és a vám-világszervezet idei mottójával, amely a digitális vám, a progresszív együttműködés és az összefogás területére hívja fel a figyelmet.

Suller György Attila felidézte, a vám-világszervezet 1953. január 26-án tartotta első ülését, 1983-ban döntöttek arról, hogy ez a nap lesz a nemzetközi vámnap, a világszervezetnek 180 ország a tagja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.