Kötelezettség

Újra a pálinkafőzéssel van probléma: nem lehet adómentes egy decije sem

Ismét kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben az Európai Bizottság csütörtökön, mert továbbra is úgy véli, hogy a házi pálinkafőzés jövedéki adójának szabályozása uniós jogot sért.

2015.02.26 19:18MTI

Ez derül ki az Európai Bizottság honlapján közzétett információkból.

Vanessa Mock, a brüsszeli testület adó- és vámügyekért felelős szóvivője megerősítette: a brüsszeli testület úgy véli, hogy Magyarország nem megfelelően hajtotta végre az Európai Bíróság tavaly tavaszi ítéletét. Ebben a bíróság gyakorlatilag azt mondta ki, hogy a maximum évente 50 liter házilag főzött vagy saját felhasználásra bérfőzetett pálinka sem lehet teljesen jövedékiadó-mentes.

Mock közölte: a bizottság további intézkedéseket vár Magyarországtól az ítélet maradéktalan végrehajtása érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.