Cseles, életveszélyes

Tisztaszesszel ment (volna) az autó

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 170 liter tisztaszeszt találtak egy szerb férfi autójának átalakított gáz- és üzemanyagtartályában.

2015.01.27 08:57ma.hu
Fotó: Facebook/NAV

A pénzügyőrök Szajk külterületén ellenőriztek egy szerb személygépkocsit - írja a NAV Facebook-oldalán.

Már az átvizsgálás kezdetekor gyanús volt, hogy a raktérben egy gáztartályt helyeztek el. A tüzetesebb vizsgálat megállapította, hogy azt oly módon alakították át, hogy alkalmas legyen folyadék tárolására és szállítására. A személygépkocsi üzemanyagtartálya ugyancsak átalakított volt erre a célra. A tartályokból összesen 170 liter adózatlan tisztaszesz került elő.

Az ellenőrzést végzők a mintegy 1,2 millió forint értékű tisztaszeszt, valamint a gépkocsit lefoglalták, és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Ezzel egyidejűleg jövedéki eljárást is indítottak, ahol a bírság összege meghaladhatja az 1 millió forintot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.