NAV

Egyes hírek szerint letartóztatták egy magyar webshop vezetőit

"A hivatkozott cikkben foglaltakat nem tudjuk kommentálni. Azonban valóban volt egy akciója a pénzügyi nyomozóknak. Az ügyről jövő héten fogunk részletesebb tájékoztatást adni..."

2015.01.26 08:21ma.hu

A múlt hét közepén szinte az egész magyar sajtó végigfutott a Technokrata tudósítása, melyben arról számoltak be, hogy több online áruház működésében problémákat lehetett tapasztalni csütörtökön, melynek oka egy adóhivatali razzia volt.

A lap információi szerint a razzia az online kereskedelemben jól ismert Miss János érdekeltségébe tartozó oldalakat érintette (Ármátrix Műszaki, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.). Ehhez hozzáfűzték még, hogy bár az Expert műszaki áruházlánc nem kötődik szorosan Miss János nevéhez, ezen áruházlánc online része is az üzletember által üzemeltetett számlázórendszert használja, illetve ehhez ugyanazon szervereket, amelyeket a NAV lefoglalt, így átmenetileg az expertnet.hu sem működött.

A tudósítás megjelenése után több lap, köztük az IT café is, megkereste a NAV-ot, hogy felvilágosítást kérjen, de mindenki nagyjából ugyanazt az egyenválaszt kapta: "A hivatkozott cikkben foglaltakat nem tudjuk kommentálni. Azonban valóban volt egy akciója a pénzügyi nyomozóknak. Az ügyről jövő héten fogunk részletesebb tájékoztatást adni, amit Önnek is elküldünk. Addig türelmét kérjük!"

A tájékoztatásra még várni kell, ám a Technokrata újabb tudósításban számolt be arról, hogy belsős forrásoktól újabb információkhoz jutottak, és ezek szerint a razziában érintett cég felső vezetői szinte mind őrizet alatt vannak. A letartóztatások 23-24 embert érintenek: áruházvezetők, könyvelők és egyéb nagyfőnökök kezén kattant a bilincs.

A lap pletykaszinten említi meg, hogy más nagy online kereskedő oldalak is érintettek lehetnek, "azaz további bezárások várhatóak".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.