Oda-vissza

Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását

"A jogszabálytervezetről szóló vita félrecsúszott, ezért visszavontuk a javaslatot."

2014.10.31 17:46MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kezdeményezte a távközlési adóról szóló törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökénél.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy a távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot.

Az NGM közleményében kiemeli: "a távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot".

"A jogszabálytervezetről szóló vita félrecsúszott, ezért visszavontuk a javaslatot" - áll a közleményben. A közlemény szerint a kormány január közepén nemzeti konzultációt indít az internetről.

A kormány célja, hogy legkésőbb 2020-ra minden magyar lakásban elérhető legyen a szélessávú internet. "Több százmilliárd forintot fogunk fejlesztésekre fordítani azért, hogy Magyarország Európa élmezőnyéhez tartozzon" - írja az NGM.

Orbán Viktor miniszterelnök reggeli rádióinterjújában úgy fogalmazott: azért nem vezethető be az új adótípus ebben a formában, mert "a vita félrecsúszott", "nincs meg a közös alap", hiszen az emberek internetadót látnak, miközben a kormány egy technikai módosítással a távközlési adót akarta kiterjeszteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.