Barom fiak

A NAV lement a Balatonra

Jelentős adótartozásra is fényt derítettek az ellenőrök egy Balaton-parti baromfifeldolgozó vállalkozásnál, amely 10 be nem jelentett dolgozót foglalkoztatott.

2014.10.22 08:56MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél- dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtófelelőse, Bus Szilvia tájékoztatása szerint a NAV Somogy megyei pénzügyőrei a foglalkoztatottakat szerették volna ellenőrizni a cégnél, az "egészségügyi kiskönyv" hiányára hivatkozva azonban nem engedték be őket a teljesen zárt, ablaktalan húsfeldolgozó csarnokba.

Az ellenőrök a helyi állatorvos segítségét kérték, aki bemehetett a csarnokba és felmérte az ott dolgozók létszámát. Kiderült, hogy a bemutatott adatokhoz képest, mely szerint nyolc dolgozó volt bejelentve, hetet pedig kölcsönöztek, további tíz, be nem jelentett ember dolgozott a cég telephelyén. A be nem jelentett alkalmazottak foglalkoztatása miatt egymillió forint mulasztási bírság kiszabására is számíthat a vállalkozás.

A pénzügyőrök megállapították továbbá, hogy a cégnek 17 és fél millió forintos adótartozása is van, ezért a feldolgozó üzemben található 40 millió forint értékű gépsort lefoglalták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.