13 ezer doboz cigarettát hagytak hátra

Csuklyás csempészek menekültek Zsurk határában

A csempészekre szerdán egy szolgálatból hazafelé tartó pénzügyőr figyelt fel a Záhonnyal szomszédos település határában, ahol friss autónyomok vezettek egy lakatlan ingatlanhoz.

2014.07.10 12:02MTI
freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Csuklyát viselő csempészek menekültek el a pénzügyőrök elől Zsurk határában, 13 ezer doboz cigarettát hátrahagyva - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője csütörtökön az MTI-vel.

Dávid Zoltán - aki a sajtóreferensi feladatokat is ellátja - elmondta, hogy a csempészekre szerdán egy szolgálatból hazafelé tartó pénzügyőr figyelt fel a Záhonnyal szomszédos település határában, ahol friss autónyomok vezettek egy lakatlan ingatlanhoz.

A százados kiemelte: a pénzügyőr fekete ruhás, csuklyát viselő embereket látott az ingatlan udvarán, ezért riasztotta szolgálatban lévő társait. A helyszínre ért járőrcsoportot észlelve, a csempészek elmenekültek, felkutatásuk eddig a kért rendőrségi segítség ellenére sem sikerült.

A lakatlan ingatlan környékén, három helyszínen 13 ezer doboz, összesen 11 millió forint értékű cigarettára bukkantak a pénzügyőrök, amit lefoglaltak. A csempészeket a NAV pénzügyi nyomozói is keresik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.