Bátmonostornál

Spanyol embercsempészt és kubai határsértőket fogtak

Egy spanyol embercsempészt és két kubai határsértőt fogtak el a határőrök Bátmonostor külterületén.

2014.07.01 15:55MTI
Forrás: Wikipedia

A hercegszántói határrendészeti kirendeltség járőrei hétfőn ellenőriztek egy autót, amelyben egy spanyol és két kubai állampolgár utazott. A kubaiak nem tudták igazolni jogszerű magyarországi tartózkodását, ezért elfogták és előállították őket. Kihallgatásuk során kiderült, hogy a spanyol állampolgár Hercegszántó külterületén, az államhatár közelében vette fel a két határsértőt.

A sofőrrel szemben - szabadlábon hagyása mellett, távollétében - a megyei rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A zöldhatáron illegálisan átlépő kubai nő és férfi menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal befogadó állomására vitték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.