Sem leválasztva, sem kiegészítő üzletsoron

Május végétől tilos trafikot működtetni benzinkutakon, hipermarketekben, plázákban

Május 30-tól tilos trafikot működtetni a benzinkutakon és a 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzlethelyiségekben.

2014.05.22 09:43MTI
freedigitalphotos.net/graur codrin

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) közleménye kitér arra is, hogy a 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzlethelyiségek esetén sem leválasztva, sem azok kiegészítő üzletsorán vagy parkolójában nem működhet trafik.

A NAV felhívta a figyelmet, hogy akinek üzlete a fenti kritériumok valamelyikének nem felel meg, annak legkésőbb május 30-ig módosítania kell telephelyét úgy, hogy eleget tegyen a jogszabályi feltételeknek.

Aki ezt megteszi, annak dohány-kiskereskedelmi engedélyét a NAV határozattal módosítja, így az üzlet működésében nem keletkezik fennakadás. Ellenkező esetben az engedély módosítására nincs jogszerű mód, ezért azt visszavonják - olvasható a közleményben.

Az adóhatóság emlékeztetett arra is, hogy nem nyitható trafik egy másik dohánybolt bejáratától a KRESZ szabályainak megfelelő gyalogosútvonalon számított 200 méter távolságon belül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.