Trafikjainak kétharmadát elveszíti

Simán kigolyózták a Tescót a trafik-bizniszből

Mindent megtesznek azért, hogy partnereik egy másik, kisebb alapterületű áruházuk mellett folytathassák tevékenységüket.

2014.05.09 09:59MTI

A Tesco jelenlegi 113 dohányboltjából 86-ot érint az a rendelkezés, amely szerint május 30-tól a 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzletekből és a benzinkutakról kitiltják a dohányboltokat - írta a Világgazdaság.

A lap pénteki számában azt közölték, hogy a Tesco, tájékoztatása szerint, mindent megtesz azért, hogy partnereik egy másik, kisebb alapterületű áruházuk mellett folytathassák tevékenységüket.

A lap emlékeztet arra, hogy a Mol és az Auchan szintén veszít boltokat az új rendelkezés miatt.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (NDN) tájékoztatása alapján a 6300 dohányboltból a hipermarketekben, a plázákban és a benzinkutakon működő 200 bolt a piaci forgalom 17 százalékát fölözte le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.