Több száz karton cigarettát találtak

Hétmilliós fogás került elő a szemeteszsákokból

Mintegy hétmillió forintot ér az a több száz karton cigaretta, amelyet szemeteszsákokba csomagolva egy furgon rakterében találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M70-es autóúton.

2014.03.18 09:22MTI
freedigitalphotos.net

Cséve Szabolcs százados, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense közölte: a zalai pénzügyőrök a rendőrség jelzését követően ellenőrizték az M70-es autóúton azt a magyar rendszámú furgont, amelyet egy ukrán állampolgár vezetett.

A járműben 19 nagyméretű szemeteszsákot találtak, amelyben összesen 654 karton adójegy nélküli cigaretta volt. A pénzügyőrök a mintegy hétmillió forint értékű cigarettát és a csempészethez használt járművet is lefoglalták.

Költségvetési csalás bűncselekményének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, de ezzel egyidejűleg négymillió forint jövedéki bírságot is kiszabtak a jármű sofőrjére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.