Tiltólistán vannak a cukros löttyök

Lecsaptak a tanárok: üdítőcsempész diákokat fogtak

Valóságos hadjáratot indítottak az iskolákban az egészségtelen ételek és italok ellen, persze a diákokat sem kell félteni: megjelent egy új "üzletág", az üdítőcsempészet. Nem nálunk, Angliában.

2014.03.17 08:39ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Felbolydult az egész iskola a skóciai Blackburnben, amikor elcsíptek három diákot: a nebulókat rajtakapták, hogy cukrozott üdítőket csempésztek be az iskolába, és úgy vélték, hogy még üzleteltek is vele. A brit és skót iskolák a hatóságokkal karöltve már korábban hadat üzentek minden egészségtelen ételnek és italnak, volt olyan diák, akit ki is zártak néhány napra, amiért az édesanyja pár szem édes kekszet csomagolt neki az uzsonnás dobozába. Üdítőcsempészetre azonban egészen mostanáig nem volt példa.

A diákokat az iskolai dolgozók buktatták le, akik mindenkinek a csomagját ellenőrizték, így bukkantak rá a tiltott italokra. A három 13 éves nebulót 2-2 napra ki akarták zárni az iskolából, de a szülők heves tiltakozására végül mérsékelték a büntetésüket és mindannyian csak írásbeli figyelmeztetést kaptak - számolt be a Daily Mirror. Az egyik gyermek édesanyja felháborodottan mesélte, hogy a fia soha nem volt még kizárva az iskolából, most pedig megalázták azért, mert a táskájában találtak egyetlen üveg üdítőt. "Nevetséges az egész. Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy el akarta adni. Az ellenőrök vezetője viszont azt állítja, hogy már el is adott ilyen üdítőt" - idézte a nőt a brit lap.

Az iskola egyik névtelen szószólója azt mondta, hogy a skót törvények alapján tiltották meg a szénsavas, cukrozott üdítők értékesítését. "A diákok szabadon behozhatják ezeket az iskolába, de a dolgozóink szigorúan határt húznak a nyerészkedésnek."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.