Először megfigyelték őket

Illegális cigarettakereskedőkre csaptak le Budapesten

Illegális cigarettakereskedőkre csaptak le Budapest VII. kerületében az adóhatóság pénzügyőrei és a rendőrök, az akció során 3200 doboz adózatlan cigarettát foglaltak le 2,6 millió forint értékben.

2014.01.21 10:44MTI

Az árusokat közterületi kamerákkal figyelték meg, majd a hatóságok munkatársai egyszerre, több irányból csaptak le rájuk - írta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Facebook-oldalán kedden.

A pénzügyőrök és a rendőrök átvizsgáltak egy személygépkocsit is, amelyről azt feltételezték, hogy azzal szállítják a cigarettát. Később kiderült, hogy az árusok egy közeli lakásban raktározzák a cigarettákat; innen egy bőröndből és több műanyag táskából 900 doboz - feltehetően csempészetből származó - cigaretta került elő.

Átkutattak egy közeli, mobiltelefonok árusításával foglalkozó üzletet is, ahol kiderült, hogy több rejtekhelyet is kialakítottak a cigaretták tárolására. Cigarettásdobozok kerültek elő például egy fénymásoló készülékből, továbbá fiókokból, dobozokból, szekrények lábazatából, mikrohullámú sütőből, szemeteskukából, használaton kívüli kéményelemből, számítógépházból és egy fotel háttámlájából.

A hatóság munkatársai a gyanúsítottakkal szemben jövedéki eljárást indítottak és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.