Több mint 50 feketén elszállásolt vendég

Zugszállásokon razziázott a NAV

Engedély nélküli szállásadókat leplezett le Nyíregyházán az állami és az önkormányzati adóhatóság, a közös akció során több mint ötven feketén elszállásolt vendéget találtak.

2013.12.13 15:46MTI

Magyar Norbert, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának sajtóreferense a még szerdán tartott akcióval kapcsolatban elmondta, egy hónapon belül második alkalommal ellenőrizték a pénzügyőrök és adóellenőrök az engedély nélkül üzemeltetett szálláshelyeket, amelyeket külföldi, engedéllyel nem rendelkező árusok használtak.

A bérleti díjak nem álltak összhangban a szolgáltatással, a bevétel után pedig nem fizettek adót a szállásadók. A helyszínen tartózkodó külföldieket a Bevándorlási Hivatal munkatársai is ellenőrizték.

A NAV a razziát kiterjesztette a régió legnagyobb piacaként számon tartott területre, ahol elsősorban a "kontárokat", azaz az adószám nélküli vállalkozásokat ellenőrizték, és szükség esetén bírságot szabtak ki a törvénytelen kereskedelemért - ismertette a sajtóreferens.

Az ellenőrök mellett a végrehajtók is részt vettek az akcióban, akik a nyilvántartott adótartozást a helyszínen szedték be a vállalkozásoktól. Az élénkülő forgalom miatt az árusok nem kockáztatták az árukészleteik lefoglalását, így pár óra alatt több mint hárommillió forintot fizettek a mulasztók, akik többségében Budapestre bejelentett gazdálkodók voltak.

A pánikszerűen pakolászó árusokat a pénzügyőrök segítségével tartóztatták fel - tette hozzá. Magyar Norbert megjegyezte, az elmúlt két évben folyamatosan szervezett akciókat a NAV a határon túlról érkező zugárusok ellen. Mivel ezek az árusok adóelkerüléssel jutottak tisztességtelen előnyhöz, a környékbeli kereskedők levélben fordultak a NAV-hoz, és maguk is szorgalmazták a korábbi ellenőrzések folytatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.