Kimutatta

Szír migránsok bukkantak fel a röntgen képernyőjén

14 határsértőt fedeztek fel egy kamion röntgenes átvilágításakor a pénzügyőrök a röszkei határátkelőhelyen. A szállítmány között megbújt szír állampolgárokkal szemben idegenrendészeti eljárás indult, a török kamionsofőrt embercsempészéssel gyanúsítják.

2013.07.06 10:53Havariapress

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy belépésre jelentkező török kamiont vizsgáltak át a röszkei határátkelőhelyen.

A rakomány röntgenvizsgálata során felfedezték, hogy emberek vannak a raktérben. A pénzügyőrök eltávolították a török vámzárat, s elkezdték kipakolni a rakományt. A raktérből 14 szír állampolgár került elő, akik feltételezhetően a ponyva kivágását követően rejtőzködtek el a kamionban.

A tehergépjármű török sofőrjét, valamint a szír állampolgárokat a NAV pénzügyőrei átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeinek. A török sofőr ellen embercsempészés gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a szírekkel szemben idegenrendészeti eljárást indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.