Közérdekű bejelentés alapján

Két engedély nélkül működő céget ellenőriztek Tökölön

Két, engedély nélkül működő céget ellenőriztek Tökölön, a Pataki Vegyibarnító Kft. és a Sabsteel Vegyibarnító Kft. további működését megtiltották.

2013.04.25 19:02MTI

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség közleménye szerint a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséggel valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal közös ellenőrzésre közérdekű bejelentés alapján került sor.
 
Az ellenőrzéskor megállapították, hogy a cégek 2012 júniusa óta engedély nélkül működtek a területen: tevékenységükre sem a tököli önkormányzattól, sem pedig az illetékes környezetvédelmi hatóságoktól nem kaptak engedélyt. 

Mint írták, a bejelentés szerint az üzemben kémiai eljárásokat követően a maradék anyagokat, veszélyes hulladékokat a műszaki szabályoktól, illetve a jogszabályokban foglaltaktól eltérően, környezetveszélyeztető módon gyűjtötték, és a további kezelésről nem megfelelően gondoskodtak. 

Ezért az illetékes felügyelőség talaj-, illetve hulladék mintákat vett a telephelyen, és az ellenőrzés után a cégek tevékenységét megtiltotta - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.