A NAV büntetőeljárást indított

Sorozatos lebukások a Pécsi Vízmű Zrt. körül

A Pécsi Vízmű Zrt. mélyépítési munkáival megbízott Keleti Kft. ügyvezető-tulajdonosát egy hónapja, míg másik három embert e héten helyeztek előzetes letartóztatásba. A céget a szocialista időkben futtatták fel.

2012.08.17 08:10HavariaPress

Az 1999-ben alapított Keleti Kft. egykoron néhány géppel indult vállalkozás volt, ám néhány év alatt - köszönhetően a szocialista városvezetés idején kapott zsíros megrendeléseknek - kinőtte magát. A mostani gépparkja kétszázmillió forintot ér. A társaság szinte megkerülhetetlenné lett a régióban, s kapacitásának nagy részét 2009-ig a Pécsi Vízmű Zrt. kötötte le - olvasható a Magyar Nemzetben.

A kft. tulajdonosának egyre jobban ment, hiszen egy másik cégén keresztül 2008-ban egy belvárosi, többemeletes irodaházat is meg tudott vásárolni. Sőt, ekkoriban, a szocialista városvezetés idején felhívást is közzétettek a Pécsi Vízmű Zrt.-ben lévő városi részvények közel felére, erre jelentkezett is a vízszolgáltatási referenciával nem rendelkező Keleti Kft.

A lépéssel a vízszolgáltató majd háromnegyede került volna idegen kézbe, hiszen a vállalat közel felét akkor már a francia Suez birtokolta, ahogy ma is. A szocialista terveket végül a Fidesz húzta keresztül, kiderült ugyanis, hogy a lépéssel a korábbi víz- és szennyvízberuházásra érkező milliárdok is veszélybe kerülhettek volna, és súlyos jogi aggályokat vetett fel az is, hogy a stratégiai fontosságú szolgáltatásra alig lett volna rálátása Pécsnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.