Nagy összegű adóeltitkolás

Vádemelési javaslat adócsalás miatt egy Zala megyei ügyvéd ellen

Vádemelési javaslattal zárták le a Zala megyei ügyvédi iroda ellen folytatott nyomozást a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) pénzügyi nyomozói.

2012.06.28 16:40MTI

Az ügyvédi iroda ellen adócsalás, valamint magánokirat-hamisítás vétségének gyanúja miatt indítottak eljárást. A Zala megyei székhelyű ügyvédi irodánál és ezzel párhuzamosan az irodát képviselő ügyvédnél a NAV Zala Megyei Adóigazgatósága adóbevallások utólagos vizsgálatára irányuló ellenőrzést végzett. A revízió jelentős összegű adóeltitkolást tárt fel, ezért adócsalás és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek az ügyvéd ellen.
 
A bizonyítási eljárás során megkeresték az ügyvédi iroda banki folyószámláját vezető pénzintézetet is, tájékoztatása alapján a magánszemély folyószámláján több, az ügyvédi iroda tevékenységével összefüggő tételt találtak. Az ellenőrzéskor azt is megállapították, hogy a befizetések az ügyvédi iroda ügyfeleitől származó munkadíjak. Az iroda a magánfolyószámlára befolyó tételekről bizonylatot nem állított ki, a pénzösszegeket sem a bevételei között, sem az adóbevallásában nem szerepeltette, így adót sem fizetett utánuk. 

Az ügyvédi irodát képviselő ügyvéd ellen adóbevételt nagyobb mértékben csökkentő adócsalás bűntette, valamint magánokirat-hamisítás vétségének gyanúja miatt a regionális adó-főigazgatóság tett büntetőfeljelentést, ennek alapján a NAV pénzügyi nyomozói folytattak nyomozást, és vádemelési javaslattal megküldték az ügyet az ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.