Egyre szörnyűbb a helyzet a főváros vonalain

BKV - rothadó géppark

Kigyulladó metrószerelvények és beomló és beázó metróállomások. Hajléktalanokkal megterhelt troli és kátyútól kirobbanó buszablak. Mindennapi élethelyzetek Budapest közösségi közlekedéséből. A ma.hu összegyűjtött néhány kritikus történetet az elmúlt néhány hónapból.

2012.06.28 08:18ferrer- ma.hu
Népliget, 2012.06.28 Fotó: ma.hu

Kezdjük összeállításunkat a föld alatt. Tavaly decemberben a metró Deák Ferenc téri állomását kellett kiüríteni, miután füst árasztotta el az alagutat, januárban az Árpád hídi állomásnál érzett füstszagot a metróvezető, és még aznap a Deák téri állomásnál kezdett füstölögni egy másik szerelvény. Májusban már a megállók állapota miatt kényszerült pótlóbuszokat indítani a BKV, miután két, egyenként 2 négyzetméteres elem szakadt le a mennyezetről a népligeti metrómegállónál. Nem sokkal az eset után egy karbantartó "robbantott", azaz kitálalt. Elmondása szerint a 3-as vonal több helyen kritikus állapotú. Júniusra kiderült, a nemrég teljesen felújított 2-es vonalon is akadnak komoly problémák. Az Index felvétele szerint a heves esőzések miatt konkrétan a mennyezetből ömlött a víz a Kossuth téri metróállomáson. Egy elmés kommentelő szerint talán éppen ez lesz az új rendszer, aminek segítségével könnyedén el lehet oltani majd a kigyulladó szerelvényeket...

A helyzet a felszínen sem rózsás. Az utaspanaszok szerint a 80-as trolin például a Fogarasi úti Tesco áruház üvegvisszaváltójához járó hajléktalanok napi szinten szállják meg a járatot, és a trolira nagy sörös dobozokkal teli zsákokkal szállnak fel, iszonyatos szagokat árasztva.

Forrás: BKV-figyelő

És hogy a buszokról is essék szó. A héten több kellemes meglepetés is érte két járat utasait. A Kosztolányi Dezső téren egy alvállalkozó tulajdonában lévő 212-es buszról a kipufogó alaktalanul elgörbülve és leszakadva fityegett. Ennél jóval komolyabb sokkot okozott utasainak a 168E jelzésű járat, amelynek menet közben robbant ki az ablaka, miután egy kátyúval találkozott. A fotón is látható, a szerencsének köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt.

Az áldatlan állapotok ellenére a Napi Gazdaság információi szerint kivonul a BKV közvetlen finanszírozásból az állam a készülő 2013-as költségvetés tervezete szerint. Hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy valaki komolyan vegye a közösségi közlekedés helyzetét, egyelőre nem tudni. De az biztos, hogy előbb-utóbb komoly balesetek történhetnek...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.