Az MSZP nemet mond az adóreformra?

Nem támogatják sem a családi, sem az egykulcsos adórendszert

Veres János kiosztott a szocialista frakciónak egy háttéranyagot, amelyből arra lehet következtetni: az MSZP nemet mond mind a családi adózásra, mind az egykulcsos adó-szisztémára. Szerintük az ilyen jellegű reformhoz stabil fiskális környezet szükséges.

2008.05.22 10:08Világgazdaság

Az MSZP nem jut el az egykulcsos adórendszer támogatásáig – állították szocialista politikusok a Világgazdaságnak. A lap úgy tudja: a frakció szerdai informális ülésén Veres János pénzügyminiszter egy olyan háttéranyagot osztott ki, amely elemzi az MDF egykulcsos, és a KDNP családi adózásra tett javaslatát, továbbá az egykulcsos szisztémát választó országok helyzetét. 

A tanulmány alapján, úgy tűnik, a kormány sem az egykulcsos, sem a családi adózás bevezetését nem támogatja. Az anyag úgy fogalmaz, hogy ilyen jellegű reformot csak stabil fiskális környezetben érdemes bevezetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.