Nem fogadja el

Fidesz: az LMP adótörvény-módosító javaslataival csődbe menne az ország

A Fidesz nem fogadja el az adótörvényekhez benyújtott LMP-s módosító javaslatokat, a kormánypárt álláspontja szerint ugyanis azok egyértelmű adóemelést jelentenének, elfogadásukkal pedig Magyarország csődbe menne - közölte Selmeczi Gabriella.

2011.11.04 13:27MTI

A Fidesz országgyűlési képviselője, a párt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a Lehet Más a Politika módosító indítványait értékelve úgy fogalmazott: "úgy tűnik, az LMP versenyképes a görög kormányzópárttal". Szerinte az LMP nem érti a világ változását, abba a logikába akar visszatérni, amelyet az MSZP-s kormányok követtek, holott éppen "a szocialisták által működtetett adórendszer volt a fő oka annak, hogy Magyarország ilyen gazdasági helyzetbe került".
   
Selmeczi Gabriella az LMP módosító javaslatai közül példaként említette azt, amelyben - mint ismertette - a párt képviselői megemelnék a gyermekes családok adóterheit, ugyanis a három gyermek nevelése után járó jóváírás mértékét majdnem megfeleznék.
   
Az LMP egy másik indítványa szerint - folytatta - bármennyit keres valaki havonta, több adót kellene fizetnie annál, mint amennyit a kormány által tervezett modell esetén. Az LMP a személyijövedelemadó-rendszer módosítására tett javaslatával csaknem plusz 200 milliárd forintot róna az emberekre - tette hozzá.
   
A Fidesz szóvivője emellett közölte azt is, hogy az LMP megszüntetné a kereskedelmi gázolaj jövedékiadó-kedvezményét, és visszaállítaná az öröklési illeték 2010 augusztusáig hatályban lévő szabályait. Előbbi egyértelműen kedvezőtlen lépés lenne a fuvarozóknak, utóbbi alapján pedig újra kellene illetéket fizetni az egyenes ági örökség után, amit a Fidesz nem támogat - mondta Selmeczi Gabriella.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.