Húsz megrendelőjével együtt bukott le

Százmilliós kárt okozott egy számlagyár

Húsz megrendelőjével együtt bukott le az a számlagyár, amely három Komárom-Esztergom megyei cég nevében számlázott, s ezzel összesen százmilliós adócsaláshoz nyújtott segítséget.

2011.08.03 08:44MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói a mintegy húsz céget érintő adócsalás gyanúja miatt harminc helyszínen tartottak házkutatást Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyében.

A csoport három Komárom-Esztergom megyei cég nevében 2007 óta valótlan tartalmú számlákat állított ki több gazdasági társaság részére. A számlabefogadó cégek a fiktív számlák révén az államháztartás bevételét több mint százmillió forinttal csökkentették.

Az akcióban a negyven pénzügyi nyomozó hatalmas mennyiségű könyvelési anyagot foglalt le, tíz embert gyanúsítottként hallgattak ki, közülük heten előzetes letartóztatásban vannak.

Tettükért akár 8 év szabadságvesztést is kaphatnak - írta a 24 Óra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.