A világ legszerencsésebb embere?

A férfi, aki túlélte Bostont és a texasi robbanást is

Alighanem pályázhatna a világ egyik legszerencsésebb embere címre az a texasi férfi, aki két nap különbséggel két hatalmas robbanást is túlélt: előbb Bostonban, aztán Texasban érintette meg a halál szele.

Robbanás a bostoni maraton helyszínén - 2. rész képgaléria

2013.04.19 08:26ma.hu

Kétszeresen is köszönettel tartozik az életéért egy texasi férfi, aki két nap különbséggel két óriási robbanást élt túl, ráadásul sértetlenül. Joe Berti ott volt a 180 sérültet és három halálos áldozatot követelő bostoni kettős merényletnél és két napra rá a texasi műtrágyagyár robbanását is közvetlen közelről élte meg.

A férfi, akit Bostonban a célvonalnál felesége, Amy és néhány barátjuk várt, kevesebb mint 10 méterre álltak attól a helytől, ahol az első bomba felrobbant és három embert megölt. Bár Amyt és az egyik barátjukat felsértette egy repesz, ezt leszámítva lényegében sértetlenül úszták meg a katasztrófát, miközben az Amy mellett álló nő lábát térdtől lefelé leszakította egy fémdarab.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)


"Épp csak befutottam a célvonalba, amikor mintegy 30 másodperccel később hallottam az első robbanást, megfordultam és megláttam a füstöt. Azonnal tudtam, hogy bomba volt. Aztán jött a második robbanás, és láttam, ahogy az emberek tömegesen futni kezdenek" - mesélte a két gyermekes családapa. Az átélt megrázkódtatás után másnap autóba ültek és elindultak hazafelé, Texasi otthonukba, hogy 8 és 11 éves lányukkal közösen visszatérjenek a normális életbe.

Aztán szerda este Joe egy megbeszélésen volt, ahonnan hazafelé tartva furcsa füstöt látott az autójától balra. Ahogy közelebb hajtott, már nemcsak a fekete füstöt látta, hanem újra érezte a robbanást, a másodikat nem egész 48 órával a bostoni rémségek után, majd pillanatokkal később törmelékek potyogtak az autójára. Ez volt az a robbanás, ami a Waco közeli Westben, egy műtrágyagyárban történt, és legalább öt embert megölt, további 160-at pedig megsebesített.

"Csak imádkozni tudunk azokért az emberekért, akik sokkal kevésbé voltak szerencsések, mint mi" - idézte a férfit a Daily Mirror című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.