Üzemi baleset lehetett

Texasi robbanás: öt-tizenöt halott, nincs merényletre utaló jel

Legalább öt, de legfeljebb tizenöt halálos áldozata van az egyesült államokbeli Texas államban egy műtrágyagyárban bekövetkezett, óriási robbanásnak.

2013.04.18 15:38MTI

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint feltehetően üzemi baleset történt. A sérültek száma meghaladja a 160-at - mondta William Patrick Swanton őrmester, hozzátéve, hogy azért beszélnek becslésekről a halálos áldozatok esetében, mert még tart a kutatás és a mentés West városka központjában, ahol a robbanás legalább ötven házat megrongált. 

Egyelőre annyit erősített meg George Smith, a mentőszolgálat vezetője, hogy két mentős meghalt, és három tűzoltó eltűnt. Feltehetően ők is életüket vesztették. A detonáció ereje egy kisebb - 2,1-es erősségű - földrengéssel ért föl. Helyi beszámolók szerint a robbanás sok épületet lerombolt az üzem környékén. 

A városi tanács egy tagja szerint 50-75 ház dőlt romba. Egy rendőrtiszt azt mondta, hogy egy körülbelül ötven lakásból álló komplexumnak csak a váza maradt, és súlyos károk értek egy iskolát és egy szanatóriumot is. Ferenc pápa a katolikus híveknek írt angol nyelvű Twitter-üzenetében "az imában való egyesülésre" hívott fel az áldozatokért. 

Tommy Muska westi polgármester is azt mondta újságíróknak, hogy a mintegy 2800 lakosú városnak szüksége van "az önök imáira". "Megkeresünk mindenkit. Megbizonyosodunk róla, hogy mindenkivel el tudunk számolni" - jelentette ki.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.