Legalább hatvanan haltak meg

Texasi robbanás - "tűzgolyóról" számoltak be a szemtanúk

"Tűzgolyóról", "az egész Föld rázkódásáról", "mennydörgésről" számoltak be azok, akik átélték az amerikai West település műtrágyagyárában szerdán bekövetkezett robbanást.

2013.04.18 09:00MTI

Egy 58 éves nő az AP-nek nyilatkozva telefonon elmondta: West városnak éppen az ellenkező végében volt, amikor a műtrágyagyár környékéről füstöt látott fölszállni. Autójával odament, hogy megnézze, mi ég, de amikor kiszállt, két fiú kiabálva rohant felé. A fiúk közölték, hogy a hatóságok felszólították őket: azonnal hagyják el a környéket, mert a gyár fel fog robbanni. A nő ezután visszaült a kocsiba, és elhajtott, de csak egy házzal jutott arrébb, amikor a robbanás bekövetkezett.
   
"Olyan volt, mint egy tornádó. Tárgyak szálltak mindenütt a levegőben, valami betörte a szélvédőmet. Olyan volt, mintha az egész Föld rázkódna" - mondta. A férje hatalmas tűzgömböt látott, amely úgy emelkedett a magasba, mint egy gomba alakú felhő.
   
Egy férfi, aki Westtől 72 kilométerre északra, Waxahachie településen lakik, a KWTX tévének elmesélte, hogy ő és felesége is hallotta a robbanást, amely olyan volt, mint egy mennydörgés. A Westtől 20 kilométerre lévő Bynumban egy nő arról számolt be, hogy a család éppen a kertben tartózkodott, amikor több robbanást hallottak. "Olyan volt, mintha három bomba robbant volna egymás után a közelben" - mondta.
   
A franciaországi Toulouse-ban 2001-ben volt robbanás egy műtrágyagyárban. Akkor 31-en haltak meg, a sérültek száma pedig meghaladta a kétezret.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.