A babáját sütötte meg a 19 hónapos gyerek

Alaposan befűtött a pelenkás: tűzoltók kellettek a "süteményhez"

Felgyújtotta a konyhát egy 19 hónapos totyogós gyermek, miközben szülei gyanútlanul nézték a tévét: észre sem vették, hogy a pár perccel korábban ágyba dugott kisded kiszökött a szobájából.

2013.03.19 16:47ma.hu

Alaposan befűtött a konyhában az a 19 hónapos kisfiú, aki szülei tudta nélkül, néma csöndben totyogott el a lefektetése után néhány perccel a konyhába és ahogy az anyukájától látta, meggyújtotta a tűzhelyet. A németországi Lennestadtban csak a tűzoltók tudták megmenteni a házat a teljes pusztulástól, a gyermek anyja és apja akkor vette észre, hogy baj van, amikor a szomszéd helyiségben tévénézés közben megérezték az égett szagot.

A gyerek fadarabokat és papírt tett egy serpenyőbe, majd belefektette az egyik babáját és annak gyújtott alá, de a könnyen éghető anyagok hamar lángra kaptak - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. "Csak pár perccel azelőtt fektették le a gyereket és nem hallották, amikor előjött a szobájából. Egyértelmű, hogy elleste az anyját főzés közben" - magyarázta a rendőrségi szóvivő.

A kár pontos mértékére nem tért ki az internetes lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.