Egy hétig égett, egy hétig még szellőzik

Sajttűz bénította meg két hétre az alagúti átjárást

Egy kamionnyi rakomány barnasajt égése miatt áll a forgalom csütörtök óta egy közúti alagútban Norvégia sarkkörön túli területén; a szokatlan tüzet kedden eloltották, de még legalább egy hétig tart a kárelhárítás.

2013.01.23 15:29MTI

A 27 tonna barnasajt Narvik tengerparti város közelében gyulladt ki egy 3 kilométeres alagútban. A balesetben senki sem sérült meg, de a tűz szinte elolthatatlannak bizonyult: a magas zsírtartalmú és karamellizált, ezért kissé édeskés norvég specialitás, a brunost kellően magas hőmérsékleten majdnem ugyanúgy lángra kap, mint a benzin.

A norvég közlekedésrendészet szóvivője nem emlékszik az elmúlt 15 évből olyan esetre, hogy sajt gyulladt volna ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.