Anyja egy pajtában hagyta a gyermeket

A macska mentette meg a fagyhaláltól a kétéves kislányt

Egy macska vette "pártfogásába" a kétéves kislányt, akit anyja egy fűtetlen pajtába tett ki, hogy gondtalanul elmehessen szórakozni a barátaival. A gyermekre a macska melege nélkül a biztos fagyhalál várt volna.

2013.02.12 07:29ma.hu

Egy fűtetlen, fagypont közeli hőmérsékletű pajtában találtak rá a szomszédok egy 25 éves nő lányára, miközben a felelőtlen anya a barátaival önfeledten bulizgatott. Az oroszországi Grabovkában élő Elana Azarov azért rakta ki a lányát a gazdasági épületbe, hogy elmehessen szórakozni, bár arra nem térnek ki a helyi beszámolók, hogy miért nem hagyta a saját szobájában a gyermeket, ha úgyis elment otthonról.

A kis Daniela azonban így szó szerint a fagyhalál küszöbén állt, mikor a szomszédok - akiké a pajta volt - meghallották a hangos sírását. Ott találtak rá a kicsire összegömbölyödve, összebújva a macskával, amely így tartotta melegen az egyre jobban kihűlő piciny testét. "Csak a macskának köszönhető, hogy még életben van" - idézte a helyi gyermekjóléti csoport szóvivőjét az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Danielát kórházba szállították, ahol az orvosok a kihűlés mellett kötőhártya-gyulladással és súlyos zúzódásokkal kezelik, az anyát pedig a rendőrség vette vizsgálat alá kiskorú ellen elkövetett gondatlansággal és elhanyagolás vétségével - közölte a hatóság illetékese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.