Nevezetes dátum lesz december 12-én

A terhes nők támadása: mindenki szerdán akar szülni!

12-12-12: ez a bűvös dátum, amelyen minden nő szülni szeretne, akinek mostanában várható a gyermeke érkezése. Sokan megrohamozták a kórházakat is a tökéletes időzítésért.

2012.12.07 17:29ma.hu

Elárasztották a szülés előtt álló nők az indiai kórházakat, mert mindannyian azt szeretnék, ha gyermekük jövő szerdán, azaz 2012. 12. 12-én jönne világra - ismerték el az érintett intézmények. Az ezredforduló óta minden évben volt hasonló dömping, de ez az utolsó lehetőség közel száz évig, hacsak időközben valaki át nem írja a naptárat és 12-nél több hónapot tesz bele. Az idei roham célja ugyanaz, mint például tavaly november 11. vagy előtte való évben október 10-én: a közelgő szülések időpontját néhány nappal késleltetni, vagy épp előbbre hozni, attól függően, hogy a baba érkezése mikorra várható.

Az idei dátumnak ráadásul még egy különlegessége van azon túlmenően, hogy "most vagy soha", ugyanis ha a számjegyeket - 12.12.12. - összeadjuk, akkor 9 jön ki, ami a számmisztika szerint szerencsés számnak tekinthető. Az austriantimes.at című osztrák hírhonlap által idézett szülész-nőgyógyász rámutatott, hogy az időzítésnek semmi jogi akadálya nincs, amennyiben a terhesség átlépte a 36. hetet, és nincs annál fontosabb egy efféle ügyben, mint magának a kismamának a kívánsága. "Mi mindent megteszünk a kérések teljesítésére, amíg az nem jelent kockázatot a születendő gyermek számára" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.