Élve született a csecsemő

Beperelték, mert nem vitte haza az abortusz után a gyerekét

Abortuszt akart csináltatni egy kínai nő, miután kiderült, hogy magzatának súlyos fejlődési rendellenessége van, ám a beavatkozás rosszul sikerült és a kislány élve jött a világra.

2012.10.01 17:29ma.hu

Beperelte egy kínai kórház vezetősége azt az anyát, mert eredetileg abortuszra jelentkezett, de miután a gyermek mégis élve jött a világra, a nő nem akarta hazavinni. A Liu Fang nevű asszony későn jutott el az első vizsgálatra, amelynek során kiderült, hogy a gyermeknek csak egy veséje fejlődött ki. A Wongyuanban lévő kórház orvosa a terhesség megszakításához speciális gyógyszerkeveréket adott a nőnek, amitől a magzatnak el kellett volna halnia a folyamat közben, ám mindenki legnagyobb döbbenetére a kényszerűen megindított szülés végére egy koraszülött, ám minden kétséget kizáróan élő kislány jött a világra.

A fejlődési rendellenesség miatt azonban Fang asszony megtagadta, hogy hazavigye a babát, amiért most a kórház vezetősége beperelte őt. "A babának nagy valószínűséggel komoly egészségügyi problémái alakultak ki a megpróbáltatások miatt, ami tönkretenné anyagilag a családot" - érvelt az anya ügyvédje és viszontpereléssel fenyegeti a klinikát az őt ért trauma miatt.

"A kórház szörnyű hibát vétett, amelynek következtében nemcsak fizikai, de lelki gyötrelmet kellett neki kiállnia" - idézte a jogi képviselő álláspontját az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.