Vallása miatt nem vállalta az orvos a műtétet

Durva: Férje fejezte be az abortuszt az orvos helyett!

A muzulmán vallásban tilos az élet elvétele, még akkor is, ha egy magzatról van szó, ezért egy orvos megtagadta az abortusz közepén a beavatkozást az anyától.

2011.04.12 11:29ma.hu / manna.ro

Nemcsak a közvélemény, de kollégái is megdöbbentek annak az orvosnak a viselkedésén, aki nem volt hajlandó befejezni egy már elindult mesterséges abortuszt.

A 39 éves kismama a hatodik hónapban járt, amikor kiderült, születendő gyermeke Down-szindrómás, ezért férjével közösen úgy döntöttek, nem tartják meg a babát. A román fővárosban, Bukarestben mentek kórházba, ahol az előrehaladott terhesség miatt már nem lehetett műtéti úton végrehajtani az abortuszt, az anyának holtan kellett megszülnie a magzatát.

A nő meg is kapta a vetélést beindító injekciót, ám amikor szükség lett volna az orvosi segítségre, az ügyeletes doktor megtagadta azt. Utóbb kiderült, a férfi muzulmán vallású, ezért nem akart közreműködni a "gyilkosságban", még akkor sem, ha erre nyilvánvaló egészségügyi okokból került sor.

Így végül a kétségbeesett nő a férje segítségével préselte ki magából az addigra életét vesztett kis testet, közben pedig egyre rosszabb állapotba került ő maga is. A "beavatkozás" után a még mindig sokkos állapotban lévő férj azonnal panaszt emelt az ügyeletes orvos ellen.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a szakmai bizottság miként ítélkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.