Megbélyegez?

Meghátrált kövérkiállításával a Walt Disney

Meghátrált kövérségi kiállításával a Walt Disney World az Egyesült Államokban.

2012.03.03 11:05MTI

A cég Orlandóban olyan tárlattal állt elő, amelyen elhízott rajzfilmszuperhősök egészségtelen étkeket esznek, miközben állandóan tévét néznek. A kiállítást hivatalosan még meg sem nyitották, máris bezárták a bírálatok miatt, amelyek szerint érzéketlen a tárlat és igazságtalanul általánosító, mivel azt sugallja, hogy a kövér gyerekek lusták és egészségtelenül táplálkoznak, márpedig az elhízásnak lehetnek genetikai vagy más olyan okai, amelyekről nem tehet elszenvedője.

A cég inkább nem kezdett vitázni arról, hogy valóban megbélyegzi-e kiállítása az összes túlsúlyos gyereket, inkább bezárta expóját, közölte, hogy változtat a tárlaton, és elnapolta bizonytalan időre az újranyitást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.