Leszerepelt az új biztonsági cég

Zárcsere a börtönben: elvesztek a kulcsok!

Mindössze egy hónapja vette át egy 1400 fős börtön őrzését egy biztonsági cég, de máris leszerepeltek: az egyik őr elvesztette - vagy ellopták tőle - a kulcscsomóját. A következmények súlyossá is válhatnak.

2011.10.24 07:29ma.hu

Elsőre humorosnak hangzik, bár az angliai Birminghamben lévő börtön vezetése vélhetően nem nevetett nagyon, amikor kiderült, hogy elveszett egy teljes garnitúra kulcs a börtönhöz, beleértve a cellákét is.

A kulcscsomót a fegyintézet egyik őre hagyta el, de az is lehetséges, hogy ellopták tőle. Mindkét eset súlyos következményeket vet fel, hisz ha illetéktelen kezekbe kerülnek a kulcsok, akár tömeges szökés is lehetséges, amennyiben valóban ellopták a kulcsokat és lemásolják azokat.

A beszámolók szerint az összes őr egy álló napon keresztül kereste a kulcskészletet, amely az egyik ellenőrzésnél még megvolt, ám a következő alkalommal csak hűlt helyét találták.

Az intézet őrzését csak egy hónapja vette át a G45 névre hallgató biztonsági cég, de egy bennfentes szerint azóta kaotikus a helyzet a börtönben. "Állandó munkaerőhiánnyal küszködnek, szinte törvényszerű volt, hogy a fogvatartottakat ilyen szerencse éri" - mondta a neve elhallgatását kérő forrás.

A cég eljárást indított az eset felderítésére, ám addig sem tétlenkedhetett a börtön vezetése: máris elkezdték lecserélni az összes zárat, ami várhatóan három hétig tart, áráról pedig csak annyit tudni, hogy százezrekbe kerülhet - még fontban számítva is.

Arra nem térnek ki a hírek, hogy a Brit Királyság elsőként privatizált fegyintézetében milyen bűnök miatt raboskodik az 1400 fő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.