Épp csak szabadult, máris újra rács mögött ül

Egyetlen percig bírta: újra börtönbe került a pucérkodó pasas

Nem költői túlzás: valóban egyetlen percig bírta ki vetkőzés nélkül az a férfi, akit korábban 21 hónap börtönre ítéltek közszemérem-sértésért. Már a börtön kapujában újra vetkőzni kezdett.

2011.08.31 14:29ma.hu

Különös hobbija van egy brit férfinek: imád meztelenül mászkálni a nyílt utcán, leginkább akkor, ha turistaként elutazik valahova. Csakhogy ezt a világ számos országában közszemérem-sértésnek értékelik, így a Dél-Afrikai Köztársaságban is, nem csoda hát, ha 21 hónappal ezelőtt rács mögé dugták a most 52 éves Stephen Gough-t.

Elég ideje volt gondolkozni az élet nagy dolgain, meg a saját bűnén is, így a logikus viselkedés az lett volna, ha szabadulása után szépen meghúzza magát és ezentúl csak a fürdőszoba magányában szabadul meg ruháitól. Gough azonban valami különös ösztöntől vezérelve mégsem így cselekedett, a szabadság pedig annyira megrészegítette, hogy már a börtön kapuján kilépve elkezdte ledobálni magáról a ruhákat.

A rendőrség viszont résen volt, számítottak rá, hogy a férfi nem okult a büntetésből, úgyhogy azonnal vissza is kísérték a cellájába - újabb 21 hónapra.

Az elmúlt közel két évet leszámítva egyébként a naturizmus eme elszánt követője igen hosszú ideig tanulmányozhatta a skóciai börtönöket, természetesen belülről, ott is többször kapták el ruhák nélkül. Magyarázatként csak annyit fűzött különös mániájához, hogy szerinte alapvető emberi jog, hogy ruha nélkül mászkáljon, sőt, olyan ez, mint a szólásszabadság, véleményt nyilvánít általa.

A bíróságok azonban kevésbé díjazták ezt az "őszinteséget", amelyet még a tárgyalásokon is előadott, ezzel az eredeti törvényszegésen túl még a bíróság megsértéséért is bezsebelt egyszer néhány extra hónapot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.