Kötelességet szegett: másik betöréshez sietett

Börtön vár a rendőrre: elengedte a lefülelt betörőt

Börtön vár egy rendőrnőre, aki ugyan lefülelt egy betörőt és ezzel meg is akadályozta a bűncselekményt, ám ennek ellenére mégsem állította elő a majdnem-elkövetőt.

2011.08.30 11:34ma.hu

Akár egy évre is lecsukhatják azt a brit rendőrnőt, aki ugyan észrevett egy épp betöréshez készülődő bűnözőt, ám a leleplezés után csak a szerszámait kobozta el és futni hagyta. Mindezt azért, mert nem volt ideje többet foglalkozni vele, egy másik hivatalos ügy miatt. Társa jelentette fel őt a feletteseinél.

A 38 éves Michele Selby épp egy bejelentett betöréshez igyekezett a járőrkocsijában, amikor az egyik kínai étteremnél gyanús férfira lett figyelmes. Bár siettek a bejelentésben szereplő helyszínre, azért arra szakított néhány percet, hogy igazoltassa a férfit, akinek a zsebéből és táskájából másodpercekkel később már csavarhúzó, pajszer, és egyéb betörőszerszámok kerültek elő.

A magyarázata igen gyengére sikerült, állítása szerint épp ajtójavításhoz készülődött, de a központtól villámgyorsan lekérdezett adatok alapján a már hatszor elítélt betörő meséje hamar megdőlt. Mivel azonban Selbynek már egyre inkább oda kellett volna érnie a másik helyszínre, és egyébként sem történt meg a bűncselekmény, úgy döntött, futni hagyja a férfit, csupán a szerszámait kobozta el, és valamivel később kidobta egy kukába.

A szabadon engedett férfival még közölte is, hogy csak azért ússza meg a letartóztatást, mert épp nem ér rá bevinni az örsre, de amikor visszatértek a kapitányságra, társa azonnal jelentette a kötelességmulasztást feletteseinek.

Noha Selby a tavaly júliusban történt eset után visszaadta jelvényét, a bíróság a most zajló perben akár egy év börtönre is ítélheti őt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.