Saját mobilja buktatta le a betörőt

Áruló mobiltelefon: "felhívta" a rendőrséget a betörő zsebéből!

Elképesztő, hova fejlődik a technika: már a mobiltelefonokba is fejlett erkölcsi érzéket szerkesztenek, ami ezáltal saját maga tárcsázza a hatóságokat, ha a környezetében valaki rosszban sántikál!

2011.05.06 10:29ma.hu

Banális módon bukott le három betörő, akik épp a következő akciót tervezgették, de már körözték őket egy korábbi lopás miatt. Az ügyről Kevin Walsh, egy New York állambeli kisváros seriffje számolt be a sajtónak.

A helyi rendőrök már keresték a gyanúsítottakat, akik nagy mennyiségű szerszámot loptak el egy üzleti vállalkozás telephelyéről Syracuse-ban, de azt nem gondolták, hogy ilyen gyorsan a nyomukra akadnak.

Csakhogy a segélyhívó központba váratlanul különös hívás futott be: a diszpécsernek hamar feltűnt, hogy téves a hívás, mivel senki nem szólt a kagylóba, de még mielőtt letette volna, feltűnt neki, hogy milyen beszélgetés hallatszik a háttérben - mégpedig igen tisztán és jól kivehetően.

Egy háromtagú banda épp egy betörést tervezgetett, miközben úton voltak a kiszemelt helyszín felé. Ekkor nyomódott meg véletlenül az egyikük zsebében lapuló mobiltelefon és saját magától tárcsázta a 911-et.

A helyzetüket súlyosbította, hogy még meg is jegyezték: "Most mennek ott a zsaruk!", ráadásul részletesen elemezték nemcsak a terveket, de a környéket is. Innen kezdve nem volt nehéz kideríteni, hogy merrefelé jár a banda, Walsh pedig elmondta, az épp járőröző helyettesének több se kellett.

Visszafordult és megállította az érkező minifurgont, elkérte a vezető igazolványát és a forgalmi engedélyt, majd kinyittatta a kocsi rakterét, ami még tele volt az előző rablásból származó eszközökkel.

A három férfit letartóztatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.