Nem értik a fegyőrök a különös vonzalmat

Titkolja a nevét, hogy a börtönben maradhasson

Közel egy hónapja nem tudnak rájönni egy apró szabályszegésért börtönbe zárt férfi személyazonosságára, ő viszont annyira elégedett az ellátással, hogy magától esze ágában sincs kimenni.

2011.07.26 17:29ma.hu

Valódi patthelyzet alakult ki egy amerikai börtönben: az egyik rabot nem tudják szabadon engedni, mert az nem hajlandó elárulni a nevét.

A 60 év körüli férfit eredetileg egy egészen apró szabályszegés miatt csukták le: illetéktelenül lépett magánterületre. A vétségéért járó időt már bőven letöltötte, ám míg nem mondja meg a nevét, a fegyőrök nem bocsáthatják el adminisztratív okokból.

A Utah állam megyei börtönében hűsölő férfi az őrök elmondása szerint a letartóztatása után telefonálási lehetőségével sem kívánt élni, ellenben igen elégedett a kiszolgálással: nemcsak a "szállás" tetszik neki, de az étkezésre sincs panasza.

Az egyik smasszer szerint időnként akadnak olyan hajléktalanok, akik némi kosztért és kvártélyért elkövetnek apróbb stikliket, de a hatóság úgy véli, ezúttal másról lehet szó. A férfi ugyanis láthatóan nem tűnik lecsúszottnak, és a rendőrökkel folytatott beszélgetések során iskolázott, kulturált ember benyomását keltette.

"Talán egy másik tagállamban körözik, vagy valakik elől el szeretne bújni." - töprengett Dennis Harris hadnagy.

Hogy mikorra sikerül kideríteni a férfi kilétét, vagy ő mikor dönt úgy, hogy ideje hazamenni, egyelőre senki nem tudja megtippelni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.