Fővárosi Közgyűlés

A költségvetésről döntenek a képviselők

Két fordulóban tárgyalja szerdán Budapest 2013. évi összevont költségvetését a Fővárosi Közgyűlés.

2013.02.27 07:55MTI

A tervezet 323 milliárd 44 millió forintos kiadási és 258 milliárd 972 millió forintos bevételi főösszeggel számol. A 64 milliárd forintnyi hiányból 41 milliárd 378 millió forintot az előző évek pénzmaradványaiból finanszíroznak. A fennmaradó részt a fejlesztési célú, 30 milliárd 189 millió forint összegű hosszú lejáratú hitellel fedezik, és 7 milliárd 495 millió forint szolgál majd a hitelek tőketörlesztésére.

A testület tárgyal egyes fővárosi közterületek nevének megváltoztatásáról, az LMP frakciójának megszűnése miatti bizottsági összetétel megváltoztatásáról, valamint az idei Sziget Fesztivál és Gyerek Sziget rendezvényekkel kapcsolatos megállapodásokról, azonban az ezekre vonatkozó előterjesztések tartalma egyelőre nem ismert. Ugyancsak később bocsátják rendelkezésre a Főpolgármesteri Hivatal létszámcsökkentésére és a feladatellátás racionalizálására vonatkozó javaslatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.