Több mint félmilliárd

Elfogadták a Pest megyei önkormányzat költségvetését

A Pest megyei önkormányzat idei költségvetését pénteken fogadta el a közgyűlés.

2013.02.15 19:20MTI

Hosszú idő után kiegyensúlyozottan, szállítói és hiteltartozás nélkül gazdálkodhatnak - tájékoztatta a megyeháza sajtófőnöke az MTI-t. Ambrus András közlése szerint a 2013. évi költségvetés fő keretösszege 452 millió forint, ami kiegészül a tavalyról áthozott 67 milliós maradvánnyal. 

Az idén az önkormányzatnak saját bevétele nincs, teljes egészében állami támogatásból gazdálkodik, a kiadási oldal pedig nagyrészt a megyeháza 36 fős hivatalának fenntartási költségeiből és a közgyűlési tagok tiszteletdíjából adódik össze - tudatta a sajtófőnök.
 
Tájékoztatása szerint ez évi céljaik között a legfontosabb a munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés feltételeinek biztosítása, illetve a megye 187 településén élők életminőségének folyamatos javítása. A költségvetés lehetővé teszi a megyei területfejlesztési koncepció és stratégia kidolgozásának folytatását is. 

E munka részeként az önkormányzat igyekszik minél jobb kapcsolatot kiépíteni a települések és a civil közösségek képviselőivel, miközben erősíteni kívánja az együttműködést Budapesttel és a szomszédos megyékkel. Újabb feladatot jelent egyebek mellett a 2014 és 2020 közötti EU-költségvetési időszakra történő felkészülés, de a területfejlesztéssel összefüggő nemzetközi kapcsolatokat is bővítenék - részletezte Ambrus András.
 
A sajtófőnök elmondta, hogy a közgyűlés ülésének megkezdése előtt a nemzeti szolidaritás jelképeként a megyeházára is felkerült a székely zászló. A lobogót Csoóri Sándor költő, Pest megye díszpolgára (aki a tavaly év végén odaítélt elismerő címet betegsége miatt csak most vehette át), Szűcs Lajos, a közgyűlés elnöke és Szabó István alelnök helyezte el az épület homlokzatán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.