Sokat segített a Honvédségnek

Magas katonai kitüntetést kapott az Európa-bajnok Rédli András

Magas katonai elismerésben részesült szerdán Rédli András, a júniusi strasbourgi vívó Európa-bajnokság párbajtőr egyéni versenyének aranyérmese, a tavaly világbajnokságot nyert magyar csapat tagja.

2014.07.09 13:23MTI
MTI/Illyés Tibor

A Balaton Vívóklub 30 éves versenyzője - aki a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia szerződéses főhadnagyi rangban szolgáló testnevelő tisztje - a Szolgálati Érdemjel Ezüst fokozata kitüntetést vehette át a Gerevich Aladár Sportcsarnokban Hende Csaba honvédelmi minisztertől.

A szerdai edzést követő ünnepség során a miniszter egyrészt gratulált Rédli eddig elért "csodálatos sporteredményeihez", másrészt kiemelte, hogy a vívó nyilatkozataival is sokat segített a Magyar Honvédségnek, mert mindig hangsúlyozta, hogy strasbourgi Európa-bajnoki sikerében a honvédségnek is szerepe volt.

"A szentendrei altiszti akadémián tavasszal eltöltött három hónap és az azóta eltelt időszak is hozzásegített ehhez az eredményhez. Azóta koncentráltabb, higgadtabb, nyugodtabb és fegyelmezettebb vagyok, és úgy gondolom, ez a páston is meglátszik" - fogalmazott Rédli András, aki nagyon örült a kitüntetésnek.

A párbajtőröző saját bevallása szerint maga jelentkezett a honvédségnél, mert úgy érezte, hogy az Óbudai Egyetem elvégzése után az edzéseken kívül kevés elfoglaltsága akadt. Jelenleg napi nyolc órában dolgozik testnevelő tisztként, de az edzésekre és edzőtáborozásokra mindig elengedik.

Rédli András a közeljövő feladataival kapcsolatban elmondta, hogy egy kéthetes tatai edzőtáborozást követően a héten Budapesten készülnek a közelgő kazanyi világbajnokságra, ahová jövő kedden kelnek majd útra. Véleménye szerint a vb mezőnye erősebb lesz, mint az Eb-é volt, mert a venezuelai, koreai és kínai vívókkal is meg kell küzdeniük a magyar párbajtőrözőknek, ugyanakkor egy kis szerencsével könnyebb ágra is kerülhetnek.

A Balaton Vívóklub sportolója úgy érzi, jó formában van, s mivel egyéniben jelenleg negyedik a világranglistán, Kazanyban az a célja, hogy a döntőért vívhasson. Csapatban a magyar válogatott második a világranglistán, ezért kedvező helyzetből várhatja a vb-t, ahol Rédliék szeretnék megvédeni tavalyi elsőségüket, de legalább érmes helyen végezni.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke elmondta, a szövetség részéről azon dolgoznak, hogy minél több élversenyzőt integráljanak a fegyveres testületekbe.

MTI/Illyés Tibor


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.